کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد؟
کد یا شماره اقتصادی یک شماره منحصر بفرد است که توسط سازمان امور مالیاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی اعطا می گردد.طبق قانون هر فردی که فعالیت مالی و تجاری انجام می دهد می بایست در نظام مالیاتی ثبت نام نماید پس از ثبت نام، شماره اقتصادی به فرد یا شرکت تعلق می گیرد.قبل از مهر ماه سال ۱۳۹۹ اشخاص حقوقی با مراجعه به اداره امور مالیاتی محل فعالیت خود و ارائه مدارک ثبتی شرکت درخواست کد اقتصادی قدیم یا ۴۱۱ می نمودند.در ۲۳ مهر ماه سال ۱۳۹۹ طبق بخشنامه شماره ۸۰/۱۱۲۷۹۹ شناسه ملی اشخاص حقوقی جایگزین کد اقتصادی قدیم گردید و سامانه اینترنتی www.tax.gov.ir جهت ثبت نام در نظام مالیاتی تدارک و اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست با مراجعه به این سایت نسبت به ثبت نام و دریافت کد رهگیری اقدام نمایند.این کد رهگیری در واقع همان کد اقتصادی شرکت ها و اشخاص تلقی شده و دارای اعتبار می باشد
مهمترین موارد کاربرد کد اقتصادی چیست؟
- عقد قرارداد با اشخاص حقوقی و ارگان های دولتی
- شرکت در مناقصهها و مزایدهها
- عقد قراردادهای تجاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی
- افتتاح حساب در بانک ها و موسسات
- انجام امور صادرات و واردات
- استفاده از خدمات مالیاتی و معافیت های قانونی
چرا باید کد اقتصادی دریافت کنیم؟
تمامی فعالیتهای افراد حقیقی و حقوقی با کد اقتصادی صورت میگیرد. در ادامه تعدادی از مهمترین موارد کاربرد کد اقتصادی را بررسی میکنیم:
۱٫کد اقتصادی، عددی که به شرکت شما اعتبار میدهد
درصورتیکه بخواهید برای شرکت خود یک قرارداد سودآور با شرکتهای بزرگ فراهم کنید، احتمالاً شرکتهای طرف قرارداد از شما کد اقتصادی درخواست میکنند و ممکن است به همین علت جزئی یک قرارداد ارزشمند را از دست بدهید. چنین قراردادهایی میتوانند وضعیت شرکت شما را کاملاً تغییر دهند، اما ممکن است به یک علت کوچک از دست بروند.
۲٫کد اقتصادی، پیشنیاز شرکت در مزایدهها و مناقصهها
یکی دیگر از مواردی که اهمیت دریافت کد اقتصادی را نشان می دهد در زمان حضور در مناقصه ها و مزایده هاست. برای حضور در مناقصات و مزایده ها و کسب سود در آن ها داشتن گرید و رتبه بندی برای شرکت از مهمترین پیش نیازهاست که برای دریافت این موارد به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. به این معنی که ممکن است به دلیل نداشتن گرید مجاز به حضور در مزایده یا مناقصه نباشید.
۳٫برای واردات و صادرات هم به کد اقتصادی نیاز دارید!
بسیاری از افراد به حضور در بازار واردات و صادرات کالاهای مختلف علاقهمند هستند. برای حضور در این بازار نیاز به کارت بازرگانی داریم. اما دریافت کارت بازرگانی مستلزم داشتن کد اقتصادی است. در حقیقت بدون داشتن کد اقتصادی فرصت حضور در یک فعالیت پرسود اقتصادی را از دست میدهیم.
مراحل ثبتنام و دریافت کد اقتصادی
برای دریافت کد اقتصادی می بایست مراحل زیر را انجام دهیم:
- در ابتدا بر ثبت نام باید به سایت سازمان امور مالیاتی به آدرس gov.ir مراجعه کنید.
- بر روی ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی که در قسمت راست صفحه قرار دارد کلیک کنید.
- وارد صفحه پیش ثبت نام کد اقتصادی شوید.
- اطلاعات درخواستی در این صفحه را وارد کرده و آن را ثبت کنید.
- بعد از طی کردن این مراحل باید صبر کنید تا رمز و کد کاربری شما از امور مالیاتی ارسال شود. درصورتیکه اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی و اطلاعات دیگر را اشتباه وارد کرده باشید ممکن است این اطلاعات برای شما ارسال نشود.
- مجدداً مراحل ۱ و ۲ را تکرار کنید و به مرحله ۷ بروید.
- گزینه ثبت نام کد اقتصادی را انتخاب کنید. اطلاعات خواستهشده را طبق اسناد و مدارک ثبتی تکمیل و در پایان آن را ذخیره کنید.
- درصورتیکه مشکلی در مراحل قبلی رخ نداده باشد در این مرحله کد اقتصادی برای شما صادر میشود.
پس از تایید نهایی کردن درخواست با مدارک ثبتی شرکت به حوزه مالیاتی مراجعه و تشکیل پرونده می دهیم.پس از بررسی مدارک توسط کارشناس اداره مالیات ثبت نام شما تایید و نهایی می گردد.